Bild speltips
SPELTIPSBÅDA LAGEN GÖRA MÅL
ODDS2.23
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 16:00, tisdag 6 februari 2024

SPELTIPS OCH ODDSANALYS INFÖR JORDANIEN – SYDKOREA 6/2

FOTBOLLASIATISKA MÄSTERSKAPEN
PUBLICERAD 16:18, MÅNDAG 5 FEBRUARI 2024

2-2 slutade mötet i gruppspelet. Nu möts Jordanien och Sydkorea igen, men denna gång i semifinalen.

Enligt oddssättarna finns det mycket som talar för en mer tillknäppt match den här gången. Men oddset pekar på att man har fastnat lite väl mycket i den övertygelsen.

Jordanien - Sydkorea
Start:
Arena:
TV/Stream:
16:00, tisdag 6 februari 2024
Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan
TV4 Play, Telia Play

Det är alltid lite vanskligt att spela på den här typen av matcher i fotboll eller i sport generellt. Det är en direkt avgörande match, i en stor turnering och vinnaren går direkt till final. Det kommer in fler utomstående faktorer än tidigare.

Nervositet, att det står mycket på spel och att spelarna är trötta är tre parametrar som man plötsligt behöver väga in när man ska hitta spelvärde.

Å andra sidan ska man inte överskatta den här typen av faktorer. Visst, det faktum att det här är en semifinal gör att slumpen kommer att spela en större roll. Eller åtminstone att matchens karaktär kan påverkas väldigt snabbt åt endera håll, beroende på vad som händer i matchen.

Om Jordanien gör ett tidigt mål kommer matchen att öppnas upp ordentligt, då Sydkorea måste gå fram. Men om Sydkorea gör ett tidigt mål kanske matchen öppnas upp ännu mer, samtidigt som sydkoreanerna kan ligga på kontring med ett par riktigt farliga spelare längst upp.

Enligt oddsen är Sydkorea enorma favorit. Nedan ser vi oddset från SpeedyBet.

JordanienFörlängningSydkorea
6.103.751.55

Målspelet lockar – tack vare det höga oddset

Det är enkelt att sia om vad som väntar här. På appret är Sykodrea ett bättre fotbollslag, men i gruppspelet var det på håret att man ens fick med sig en poäng mot Jordanien. Man kvitterade först i slutminuten, då efter ett självmål.

I slutspelet har man visserligen fått tuff lottning, med Saudiarabien och Australien, men man har å andra sidan inte vunnit någon av matcherna under full tid. Faktum är att Sydkorea har fyra raka kryss, om man bara räknar under full tid.

Det enda som varit slående med Sydkorea den här turneringen är att man är bättre framåt än bakåt. Man har släppt in mål i samtliga matcher – men man har också gjort mål i samtliga matcher.

Jordanien är ett mer tillbakadraget lag, åtminstone i grunden, men fyra mål mot Malaysia, två mål mot Sydkorea (i gruppen) och tre mål mot Irak i åttondelsfinalen tyder på att det finns offensiv spets. Den ska inte ignoreras inför den här matchen.

Vi skruvar ner insatsen något, men vi kan inte blunda för att 2.23 gånger insatsen är ett bra odds för att båda lagen ska göra mål i semifinalen mellan Jordanien och Sydkorea. Det finns ett bra spelvärde i det här spelet.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 1000 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.