Bild speltips
SPELTIPSMICHAEL VAN GERWEN VINNER
ODDS1.45
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:15, torsdag 1 februari 2024

SPELTIPS OCH ANALYS: MICHAEL VAN GERWEN – MICHAEL SMITH 1/2

DARTPREMIER LEAGUE DARTS
PUBLICERAD 17:21, TISDAG 30 JANUARI 2024

Michael van Gerwen mot Michael Smith är alltid ett tungviktsmöte, men den här gången känns det som att favoritskapet är tydligt.

Formen talar för att Michael van Gerwen är ett bra spelval här. Oddset hade kunnat vara högre, men är bra nog för att spelas.

Michael van Gerwen - Michael Smith
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:15, torsdag 1 februari 2024
Utilita Arena, Cardiff
Viaplay, PDC TV

Efter en lång väntan är Premier League Darts tillbaka på torsdag och då väntar 17 raka torsdagskvällar med dart i världsklass. Denna inbjudningsturnering har stor prestige, mycket tack vare den höga prissumman som ligger i potten.

Michael van Gerwen är med för tolfte gången i ordningen och han brukar vara i toppform under månaderna när Premier League spelas.

Michael Smith är också en veteran i dessa sammanhang. Det blir sjunde gången som han är med, men bara den tredje gången i ordningen. Som bäst har han slutat tvåa (2018) medan Michael van Gerwen har vunnit hela sju gånger tidigare. Bland annat både 2022 och 2023.

Michael Smith har visat oroväckande form

Michael Smith spelade hela 2023 som världsetta och regerande världsmästare. Han vann en legendarisk och omtalad VM-final mot just Michael van Gerwen, bland annat genom att göra en nine dart finish. Det vill säga när man går ut på minsta möjliga nio pilar i ett leg.

Men under den senare delen av 2023 och under det senaste Dart-VM var formen något helt annat. Det går helt ärligt inte riktigt att känna igen Michael Smith. Det är aningen oroväckande.

Michael Smith är den typen av spelare som spelar väldigt mycket på rytm och som kastar otroligt snabbt. Då dart är en millimetersport innebär det att felmarginalen närmast är obefintlig. En dålig dag missar han T20 gång på gång på gång. En bra dag träffar han T20 hela tiden, utan att ens behöva tänka.

Just nu befinner sig Michael Smith i den sämre perioden.

Michael van Gerwen spetsar formen inför Premier League

275 000 pund går till totalvinnaren i Premier League och varje torsdag får kvällens vinnare dessutom 10 000 pund. Nu ska jag inte säga att pengarna är det enda som driver Michael van Gerwen, men han har kunnat dra runt hela sitt dartspelande endast på resultaten i Premier League de sista åren.

Kanske är det därför han nästan alltid toppar formen till Premier League. Så var det förra året, även om Gerwyn Price vann gruppspelet. Väl i slutspelet var Michael van Gerwen bäst som vanligt.

Så sent som i helgen vann Michael van Gerwen finalen i Dutch Masters, efter att helgen innan förlorat finalen i Bahrain Masters. Två raka finaler i inledningen av säsongen visar att formen är god. Med andra ord bör han vara klar favorit mot Michael Smith.

Därför spelar jag Michael van Gerwen att vinna till 1.45 gånger insatsen hos Snabbare. Det är ett bra odds sett till spelvärdet. Jag undviker däremot handikappspelet (leg) just den här gången.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.