Bild speltips
SPELTIPSHAMMARBY VINNER SVENSKA CUPEN
ODDS10.00
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 13:00, lördag 17 februari 2024

SPELTIPS OCH ANALYS INFÖR SVENSKA CUPEN 2024

FOTBOLLSVENSKA CUPEN
PUBLICERAD 15:13, TORSDAG 8 FEBRUARI 2024

Vilka kommer att vinna Svenska Cupen och därmed säkra en plats till sommarens Europakval?

Hammarby till 10.00 gånger insatsen är en av kandidaterna med högst spelvärde inför cuppremiären.

Malmö FF, BK Häcken och IF Elfsborg är redan klara för sommarens Europakval. Det har att göra med lagens prestationer i Allsvenskan 2023. Därmed är tre av fyra svenska kvallag redan klara.

Det fjärde och sista laget som får kvala till Europa i sommar utses i Svenska Cupen. Det vinnande laget kommer att säkra en plats till Europa League-kvalet. Om det blir MFF, Häcken eller Elfsborg som vinner cuptiteln får Djurgården, i egenskap av allsvensk fyra 2023, platsen.

Rörigt? Det behöver det inte vara.

Vad vi ska ha med oss är att kvalplatsen är ett starkt incitament att prestera bra i cupspelet. Som om det inte räckte med att vinna en cuptitel. Det är det många lag som försöker göra, med tanke på att konkurrensen om att vinna SM-guld på många sätt är tuffare.

Så vilka gäller som favoriter inför Svenska Cupen 2024? Hos SpeedyBet har man valt att värdera oddsen inför cupen så här:

LagOdds
Malmö FF3.00
IF Elfsborg6.00
BK Häcken6.00
Djurgården10.00
Hammarby10.00
AIK15.00
IFK Göteborg21.00
IFK Norrköping21.00

Spelvärdet finns på Kim Hellbergs nya Bajen

Malmö FF gäller nästan alltid som favoriter inför både Allsvenskan och Svenska Cupen. Det kan kännas lite märkligt med tanke på att skåningarna bara vunnit Svenska Cupen en enda gång sedan 1989.

3.00 gånger insatsen är med andra ord ett odds med relativt lågt spelvärde. Speciellt en sån här säsong när man fortfarande bygger upp sitt lag, med ett par tongivande nyförvärv och ett spelsätt som ska vara intrimmat till Champions League-kvalet i sommar. Känslan är att man inte har fullt fokus på Svenska Cupen.

IF Elfsborg har sett skakiga ut under försäsongen och har tappat flera viktiga spelare. BK Häcken är alltid farliga, men har en ny huvudtränare. Är man redo att vinna cupen igen? Djurgården ser också svaga ut än så länge och varken AIK, IFK Göteborg eller IFK Norrköping känns redo.

Hammarby då? Jo, det nya Bajen under Kim Hellberg ska bli spännande att följa. Det finns hur mycket som helst som måste falla på plats innan man når sin fulla potential, men till 10.00 gånger insatsen finns här ett spelvärde.

Vi säger inte att Hammarby är favoriter till att vinna Svenska Cupen, eller att vi nödvändigtvis känner oss säkra på att man går långt. Men om man träffar formen tidigt så gäller man som en riktig outsider.

Spelvärdet är också väldigt högt när oddset är 10.00 gånger insatsen på att Hammarby vinner Svenska Cupen 2024. För den som gillar långtidsspel är det ett intressant odds.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 1000 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.