Bild speltips
SPELTIPSFRÖKEN SNUSK PLATS 1-2 (VIDARE TILL FINAL)
ODDS1.90
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 20:00, lördag 10 februari 2024

SPELTIPS OCH ANALYS INFÖR ANDRA DELTÄVLINGEN I MELODIFESTIVALEN 2024

UNDERHÅLLNINGMELODIFESTIVALEN
PUBLICERAD 13:07, TISDAG 6 FEBRUARI 2024

Fröken Snusk har gjort succé på sociala medier och på topplistorna hos Spotify. Lagom till sin medverkan tillika debut i Melodifestivalen är EPA-drottningen tillbaka på musikplattformen.

Melodifestivalen 2024: Deltävling 2
Start:
Arena:
TV/Stream:
20:00, lördag 10 februari 2024
Scandinavium, Göteborg
SVT, SVT Play

Melodifestivalen 2024 har inletts och under helgen som gick fick vi se den första deltävlingen av fem avgöras i Malmö. Under lördagen går den andra deltävlingen av stapeln i Scandinavium i Göteborg. Vi tror oss ha hittat en kommande finalist.

Formatet för Melodifestivalen 2024 är lite annorlunda gentemot tidigare år. Antalet deltävlingar utökats från fyra till fem, medan antalet bidrag i varje deltävling är fem istället för sex.

Samma kväll som den femte deltävlingen avgörs får man även rösta i “förlängningen”. Det är ett nytt segment som ersätter semifinalerna från tidigare år. Här placerar sig alla bidrag som har slutat trea respektive fyra i respektive deltävling.

I övrigt är det fortfarande två bidrag som går direkt till final. Schlagerveteranen Liamoo är storfavorit till att ta en av två platser. Där bakom är det dessutom mer ovisst, även om vi tror att det är klarare än vad oddsen visar.

Betinia erbjuder odds på plats 1-2, det vill säga ett spel på huruvida bidraget går vidare eller ej. Medan Liamoo står på 1.10 att avancera har Fröken Snusk och Maria Sur delat favoritskap till att ta den andra platsen. Båda damerna står i 1.90 för att gå direkt till final.

StartplatsArtistBidrag
1Maria Sur“When I’m Gone”
6Fröken Snusk“Unga & fria”

Hur populär är Fröken Snusk?

Det som utmärker Fröken Snusk utöver hennes, enligt många, vulgära texter är hennes framträdande. Hon kännetecknas av den rosa balaclava som hon alltid har på sig och som döljer hennes ansikte.

Hon slog igenom i september 2022 och har gjort vad man kan kalla en kometkarriär. Den senaste tiden har hon varit på löpsedlarna som en följd av att hon anklagades för att ha köpt lyssnare till sina låtar på Spotify.

Låtarna plockades bort men återvände till streamingtjänsten nyligen. Hela hysterin kring strömmarna för låtarna tror vi kan verka till hennes fördel. Alla PR är bra PR som det heter.

Idag har “Rid mig som en dalahäst”, artistens klart mest populära låt över 70 miljoner streams, köpta eller ej köpta. Maria Surs bidrag från 2023, “Never Give Up”, ligger på strax över 4 miljoner.

Det är en annan typ av publik som fjolårets debutant lockar. Maria Sur var en av favoriterna inför Melodifestivalen 2023. Hon gick till final men slutade där på en blygsam niondeplats. Enligt uppgifter ska årets bidrag, “When I’m Gone”, inte vara bättre än fjolårets bidrag.

Vi tror Sur får se sig besegrad

Artisternas mest populära låtar och deras strömningar är inte hela sanningen när man jämför deras chanser i Melodifestivalen. Fröken Snusk verkar nu i ett helt annat forum där hennes publik inte är lika aktiv.

Vi tror inte att Maria Sur toppar förra årets insats, i alla fall inte genom att ta vägen direkt till final. I och med att Fröken Snusk också är populär på sociala medier kan hon nå ut till väldigt många fans vad gäller att hämta röster.

Fröken Snusk att gå vidare (plats 1-2) till final spelas till 1.90 hos Betinia.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100 KRONOR UTAN INSÄTTNING
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.