Bild speltips
SPELTIPSÖVER 3,5 MÅL
ODDS1.83
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 16:00, lördag 10 februari 2024

SPELTIPS OCH ANALYS INFÖR LIVERPOOL – BURNLEY 10/2

FOTBOLLPREMIER LEAGUE
PUBLICERAD 18:38, TORSDAG 8 FEBRUARI 2024

Liverpool riskerar att tappa serieledningen i helgens omgång. Hemma mot Burnley är det bara seger som räknas, vilket vi tror visar sig på planen.

Liverpool - Burnley
Start:
Arena:
TV/Stream:
16:00, lördag 10 februari 2024
Anfield, Liverpool
V Sport Premium, Viaplay

Det är ett uppretat Liverpool som välkomnar Burnley till klassiska Anfield under lördagen. Efter förlusten borta mot Arsenal, där man var väldigt bleka, förväntas man bärga tre nya poäng mot nästjumbon.

Liverpool är målglada på hemmaplan

När man ser tillbaka på hur Liverpool har agerat på hemmaplan i sina senaste matcher följer prestationerna och resultaten samma mönster. Det är ofta väldigt mycket gasen i botten. Deras starka offensiv brukar ofta hitta nätmaskorna ett par gånger om.

Det gör i sin tur att defensiven får lida lite. När ytterbackarna flyger fram öppnas ytor bakåt. I lagets sex senaste matcher på hemmaplan, där bland annat Norwich och Fulham har gästat, har man hämta bollen ur eget nät ett par gånger.

Om vi ser till ligaspelet har Liverpool på elva hemmamatcher den här säsongen gjort 30 mål och släppt in nio.

Min poäng är att Liverpool gärna och ofta gör fasligt många mål, men inte är helt omöjliga att såra bakåt. Frågan är dock om Burnley kan hota motståndarförsvaret?

Den senaste tiden har ett frenetiskt kämpande Burnley åkt till Etihad Stadium och gjort mål, åkt till Villa Park och gjort två mål samt satte dit två kassar borta mot Fulham på Craven Cottage.

Laget har börjat jaga trepoängare på sistone och behöver börja vinna matcher om man ska klara ett nytt kontrakt. Mot Liverpool på bortaplan finns det ingen anledning att ligga lågt och att vänta på rätt läge.

Vi satsar emot historiken

Senast vi fick se en match mellan Liverpool och Burnley med över tre mål var i augusti 2019 när Liverpool vann med 3-0 på Turf Moor. I övrigt har det varit relativt täta tillställningar men där Burnley i slutändan har varit något nummer för litet.

Det är vi övertygande om att man fortfarande är och vi hittar ingenting som lockar, varken en rak seger för Liverpool eller ett handikappspel på Burnley. Däremot tror vi på en målfest.

I min bok gör Liverpool 3-4 mål i en sån här match. Manchester City kan ha tagit över serieledningen inför matchen och med tanke på hur tät toppen av Premier League är kommer alla mål kunna spela roll i slutändan.

Därför tror vi att hemmalaget kör på från start och inte stannar förrän slutvisslan går. Vi tror att Burnley får in en kasse, kanske två om man har tur. Ett slutresultat som skrivs till 4-1 känns rimligt.

Liverpool har täckt linan (3,5 mål) i fyra av sina fem senaste matcher. Burnley har gjort det vid tre av fem tillfällen

Spelet blir över 3,5 mål i matchen, ett spel som betalar 1.83 hos Snabbare.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.