Bild speltips
SPELTIPSBÅDA LAGEN GÖR MÅL - JA
ODDS1.62
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 20:30, fredag 9 februari 2024

SPELTIPS OCH ANALYS INFÖR BORUSSIA DORTMUND – SC FREIBURG 9/2

FOTBOLLBUNDESLIGA
PUBLICERAD 15:46, ONSDAG 7 FEBRUARI 2024

Det har blivit dags för en ny omgång av tyska Bundesliga. Under fredagskvällen tar Borussia Dortmund emot SC Freiburg inför hemmapubliken. Vi tror på en målrik tillställning med jubel åt båda håll.

Borussia Dortmund - SC Freiburg
Start:
Arena:
TV/Stream:
20:30, fredag 9 februari 2024
Signal Iduna Park, Dortmund
V Sport Premium, Viaplay

Efter att ha tappat ligatiteln i den sista omgången har Borussia Dortmund inte lyckats göra samma resa den här säsongen. Man befinner sig i skrivande stund 15 poäng bakom serieledarna Bayer Leverkusen.

Fokus får istället ligga på att behålla Champions League-platsen. Närmast utmanar RB Leipzig som är en poäng bakom i tabellen. Ytterligare två placeringar bakom hittar vi SC Freiburg, laget som gästar Dortmund under fredagen.

Senast fick vi för ovanlighetens skull se en mållös match när Borussia Dortmund var i farten. Det var borta mot FC Heidenheim som har visat en väldigt fin form på sistone. Matchen innehöll dock chanser.

Innan dess hade Borussia Dortmund tre raka segrar med fyra, fyra och tre mål i matcherna. Det är i grunden ett offensivt lagt lag som inför publiken på mäktiga Signal Iduna Park inte drar sig för att trycka gasen i botten.

Gästerna från Freiburg har i sin tur två raka förluster, båda med 3-1. Innan dess besegrade man Hoffenheim med 3-2 och skulle behöva tre poäng även här. Det är inte något man är oävet att hämta om man når upp i nivå.

Statistiken talar för målrik match

Vi väljer att tro på ett målkalas i matchen. Det första vi kollade mot var överspelet. Strax under 1.50 på över 2,5 mål kittlar dock inte. När vi får ett par marginaler för spelet att båda lagen gör mål är vi desto mer intresserade.

Senast Borussia Dortmund inte släppte in ett mål på hemmaplan i ligan var i oktober. Därefter har Bochum, Mainz, RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach och Bayern München gjort ett eller fler mål på arenan.

Freiburg har i sin tur inte gått mållösa från en match i Bundesliga sedan den 8 oktober när man gästade Bayern München. Det är ett offensivt starkt lag som dessutom måste gå för segern.

Ser vi på inbördes möten har det spelats sex raka matcher när båda lagen har gjort mål. När man drabbade samman i Freiburg under hösten blev det 4-2 till Borussia Dortmund.

Med detta sagt väljer vi att spela båda lagen gör mål – JA till 1.62 hos Paf.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
99 FREE SPINS
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.