Bild speltips
SPELTIPSATLANTA HAWKS ÖVER 121,5 POÄNG (INKL. ÖVERTID)
ODDS1.71
RYGGA SPELET
SPELSTOPP 01:30, lördag 3 februari 2024

SPELTIPS OCH ANALYS INFÖR ATLANTA HAWKS – PHOENIX SUNS 3/2

BASKETNBA
PUBLICERAD 15:38, FREDAG 2 FEBRUARI 2024

Natten till lördagen innehåller flera intressanta drabbningar från världens bästa basketliga, NBA. Vi tror oss ha hittat ett bra spel i matchen mellan Atlanta Hawks och Phoenix Suns.

Atlanta Hawks – Phoenix Suns
Start:
Arena:
TV/Stream:
01:30, lördag 3 februari 2024
State Farm Arena, Atlanta
NBA TV

Vi är drygt halvvägs in på säsongen på andra sidan Atlanten och för nattens hemmalag, Atlanta Hawks, finns det inte mycket att jubla åt just nu. Man står på 20 segrar och 27 förluster, vilket placerar laget på tionde plats i Eastern Conference.

Då går det något bättre för deras motståndare, Phoenix Suns. Här huserar tre superstjärnor i Kevin Durant, Devin Booker och Bradley Beal. Skador under säsongen gör dock att trion inte har varit på planen tillsammans särskilt mycket.

Suns är en titelkandidat med allt vad det innebär. Känslan är att laget kommer att höja sig ju närmare slutspelet vi kommer och vara högre upp i serien än deras nuvarande sjätteplats.

Båda lagen har två raka segrar

Atlanta Hawks gör sin tredje match av sex på hemmaplan i rad. Det har hittills resulterat i en tight seger mot Toronto Raptors samt en desto klarare seger mot Los Angeles Lakers och LeBron James.

Superstjärnan i laget är Trae Young som snittar 27 poäng och elva assist, vilket placerar honom på tionde plats i poängligan för NBA och på en andraplats i assistligan. När han är på planen flyter offensiven på extremt bra, medan defensiven blir lite mer lidande.

Suns har tre offensiva ess i nämnda Durant, Booker och Beal. Samtliga tre väntas spela i Atlanta och kommer att ge hemmaförsvaret en jobbig kväll. Dock har inte heller Suns någon briljant defensiv att stoltsera med.

Hemmalaget gör många poäng

Enligt olika siffror och statistiska underlag är Atlanta Hawks ett av ligans bästa offensiva lag men i den andra änden när det kommer till defensiven. På hemmaplan trampar man inte sällan gasen i botten, kosta vad det kosta vill.

Lagets tre senaste hemmamatcher har resulterat i 143, 126 och 138 gjorda poäng. Samtidigt har Suns släppt till 120, 105 och 113 poäng mot lag som inte har samma fart och fläkt offensivt som Hawks.

Under tidigare matcher mot Atlanta Hawks har Phoenix Suns tillåtit 116, 132, 124, 121 och 135 poäng. Det är visserligen mot andra upplagor av Atlanta, men med tanke på att årets upplaga är bättra offensivt än tidigare ser vi inte det som ett hinder.

Vi tror att Atlanta Hawks levererar över 121,5 poäng i nattens match, inkl. övertid. Det är ett spel som sitter om hemmalaget gör 122 poäng eller fler. Snabbare betalar 1.71 för spelet.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.