Bild speltips
SPELTIPSASTON VILLA DNB
ODDS1.58
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, onsdag 7 februari 2024

SPELTIPS OCH ANALYS INFÖR ASTON VILLA – CHELSEA 7/2

FOTBOLLFA-CUPEN
PUBLICERAD 12:37, TISDAG 6 FEBRUARI 2024

Aston Villa är ett av säsongens positiva utropstecken inom den engelska toppfotbollen.

Nu har man goda chanser att nå den femte rundan i FA-cupen, när ett formsvagt Chelsea kommer på besök.

Aston Villa - Chelsea
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, onsdag 7 februari 2024
Villa Park, Birmingham
V Football, Viaplay

FA-cupen är framme vid sin fjärde runda och det är ungefär här som turneringen brukar ta sin form på allvar. Lagen som tar sig till femte omgången kommer per automatik att prioritera FA-cupen högre.

Annars kan man väl säga, utan att sticka ut hakan för mycket, att cupspelet i England och i många andra länder devalverats något. FA-cupen är fortfarande större än Ligacupen, men det är givet att klubbarna prioriterar ligaspelet och eventuellt Europaspel före.

Samtidigt är cupspelet en god möjlighet för lite mindre klubbar att ha chansen på en titel. Aston Villa, lite av säsongens poplag i England, kommer inte att kunna vinna Premier League. Men det är realistiskt att man skulle kunna gå hela vägen i FA-cupen.

Nu är det returmöte som väntar med Chelsea, efter att det första mötet mellan lagen slutade 0-0 på Stamford Bridge. Då blir det omspel på Aston Villas hemmaplan, något som gör laget till favoriter här.

Spel på Aston Villa lockar – men vi försäkrar oss

Chelsea fortsätter att vara säsongens negativa utropstecken i Premier League. Efter 23 spelade matcher står man endast på 31 poäng och man har därmed redan nu halkat efter för mycket i racet om Europaplatserna. Det är känslan.

Visst, det är ingen fara på taket vad gäller nytt kontrakt. Chelsea gör inte en lika svag säsong som Leicester City gjorde eförra året, men sett till investeringarna i spelartruppen bör Chelsea vara ett lag som slåss om topplaceringarna.

Men det är få saker som fungerar i det här laget. Mauricio Pochettino har inte fått ordning på spelet, flera av nyförvärven har inte kommit in i laget och fundamentet som en gång fanns i Chelsea är som bortblåst.

Det gör det naturligt att man gäller som underdog inför det här mötet med Aston Villa. Men det kan bli tight. 0-0 på Stamford Bridge vittnar om vilken typ av matchbild det kan bli.

Aston Villa draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) är ett intressant spel till 1.58 gånger insatsen hos Hajper. Vi håller hemmalaget som favoriter att vinna och gå vidare, men att försäkra spelet med dnb ger en större trygghet.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.