Bild speltips
SPELTIPSUNDER 5,5 MÅL
ODDS1.65
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 19:00, fredag 23 februari 2024

SPELTIPS INFÖR VÄSTERVIKS IK -ALMTUNA IS 23/2

ISHOCKEYHOCKEYALLSVENSKAN
PUBLICERAD 18:26, TORSDAG 22 FEBRUARI 2024

Grundserien i HockeyAllsvenskan fortsätter under fredagen 23/2. För Västerviks IK gäller det att pricka formen inför kvalserien. Man tar sig an Almtuna IS som i sin tur går mot slutspel.

Västerviks IK -Almtuna IS
Start:
Arena:
TV/Stream:
19:00, fredag 23 februari 2024
ACT-hallen, Västervik
TV4 Play

Det är ingen inspirerande säsong som Västerviks IK har stått för eller har framför sig. Sedan en tid tillbaka står det klart att man spelar kvalserien under våren. Nu gäller det bara att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar inför densamma.

Om vi ska hitta ett sportsligt mål i tabellen som Västervik har är det att sluta före Östersunds IK, och således få hemmaplansfördel i kvalserien. Det är dock sju poäng upp samtidigt som man har en match mer spelad än konkurrenten.

Västervik har tre raka förluster. Senast pressade man dock Kalmar HC till förlängning. Man har ett par större förluster den senaste tiden men det är sällan som det rinner iväg.

Rann iväg var exakt vad det gjorde för Almtuna IS när man mötte BIK Karlskoga på bortaplan den 16 februari. Hemmalaget vann med hela 10-0 och gav slutspelsjagande Almtuna en hel del att fundera på.

Man verkar dock ha gjort sin läxa. Under onsdagen höll man topplaget Södertälje SK på ett mål och vann matchen i förlängningen. Almtuna befinner sig på nionde plats i tabellen med en poäng upp till både BIK Karlskoga och Kalmar HC.

Två lag som tänker på defensiven

Om vi tittar på tabellen över antal matcher på över/under 5,5 mål ligger både Västervik och Almtuna på den nedre halvan. Västervik har 21 matcher som har gått över och 26 som har gått under. För Almtuna är motsvarande siffror 20 respektive 26.

Känslan är att Almtuna slipade på defensiven dagarna efter förlusten mot BIK Karlskoga för att se till att den fadäsen inte upprepar sig. Det gäller att fortsätta plocka poäng framöver och Västervik är den typen av motståndare man ska besegra.

Västervik säljer dock sällan så enkelt som tabellen visar. Mot lagen i mitten och på den nedre halvan är man bra med spelmässigt men saknar tyvärr effektiviteten framför offensiv kasse.

Om vi ser till hemmalagets tio senaste matcher i den täta ACT-hallen i staden har åtta matcher slutat under 5,5 mål. Man visar upp en viss stolthet inför den tappra hemmapubliken som söker sig dit.

För Almtuna är det bara seger som räknas och man lär inte ta några risker om man går upp i ledning. Jag tror inte att man har släppt fadäsen mot BIK Karlskoga och sätter säkert defensiven i främre ledet.

Två av tre inbördes matcher hittills har slutat med under 5,5 mål den här säsongen.

Jag spelar under 5,5 mål i matchen till 1.65 hos Hajper.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.