Bild speltips
SPELTIPSVALENCIA VINNER
ODDS2.28
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, lördag 17 februari 2024

SPELTIPS INFÖR VALENCIA – SEVILLA 17/2

FOTBOLLLA LIGA
PUBLICERAD 10:06, LÖRDAG 17 FEBRUARI 2024

Valencia tar sig an Sevilla i lördagens sena match från La Liga. Det är ett hemmalag som har blandat och gett den sista tiden. Jag tror dock att man tar sig i kragen hemma på Mestalla.

Valencia - Sevilla
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, lördag 17 februari 2024
Mestalla, Valencia
TV4 Fotboll, TV4 Play

Det är inte på hemmaplan som Valencia har svajat den senaste tiden. Lagets två senaste förluster har kommit på resande fot. Faktum är att man har segrar hemma mot både Athletic Bilbao och Las Palmas på sistone.

Den senaste förlusten på hemmaplan för Valencia i ligan kom när Real Sociedad gästade i slutet av september 2023. Därefter har bland annat FC Barcelona och nämnda Athletic Bilbao tappat poäng på Mestalla.

Efter fjolårets nedflyttningsstrid är den sovande jätten på en bättre plats i år. Man befinner sig på en niondeplats inför helgens omgång, med tre poäng upp till Real Betis på den sista Europaplatsen.

Det blev dock förlust senast. Bortamatchen mot Las Palmas var mållös fram till den 89:e matchminuten. Då gjorde hemmalaget 1-0 och utökade ledningen till 2-0 på tilläggstid.

Gästande Sevilla är ungefär där Valencia var under fjolåret, farligt nära nedflyttningsstrecket. Nu ser man dock ut att ha fått en liten formtopp efter segrar mot Rayo Vallecano och Atlético Madrid.

Bortalaget i lördagens match har tagit nio poäng på bortaplan under säsongen. Det kommer inte att bli tal om något Europaspel för Sevilla nästa säsong, fokus är fortfarande på att rädda kontraktet.

Valencia har en ytterligare växel

Det är vida känt att det är något magiskt med kvällsmatcher i Valencia, i den gryta som Mestalla tenderar att bli. Man har varit starka på hemmaplan och har besegrat bättre motståndare än Sevilla här.

Medan Valencia har ett fåtal namn frånvarande är skadelistan desto längre för Sevilla. Det är dessutom oklart huruvida Erik Lamela, Kiki Salas och inlånade Alejo Veliz är disponibla till matchen. Sedan tidigare saknas en handfull spelare.

Valencia har inte förlorat två matcher i rad på hela säsongen och vi tror inte man gör det nu heller. Segern mot Atlético Madrid i all ära, men det tar nog stopp för Sevilla här.

Valencia att vinna mot Sevilla spelas till 2.28 hos No Account Bet.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 2000 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.