Bild speltips
SPELTIPSHALMSTADS BK GRUPPVINNARE
ODDS3.00
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 14:00, måndag 19 februari 2024

SPELTIPS INFÖR SVENSKA CUPEN GRUPP 5: FEL ODDSFAVORIT

FOTBOLLSVENSKA CUPEN
PUBLICERAD 17:28, TORSDAG 1 FEBRUARI 2024

Halmstads BK är inte favoriter i sin Svenska Cup-grupp, åtminstone inte enligt oddssättarna.

Enligt min bedömning bör HBK ha väldigt goda möjligheter att vara gruppens mest färdiga lag när det här gruppspelet ska inledas.

IFK Värnamo, Helsingborgs IF och Trelleborgs FF utgör resten av lagen i den här gruppen i Svenska Cupen. Gruppen vi pratar om är Grupp 5 och har Halmstads BK som det fjärde laget.

Oddsen talar för att IFK Värnamo ska vara ganska klara favoriter på förhand. Det är kanske inte konstigt med tanke på femteplatsen i Allsvenskan förra säsongen. Men 2023 var något helt annat än vad 2024 kan bli för IFK Värnamo.

Kim Hellberg är inte kvar, Oscar Johansson har lämnat och lagbygget i övrigt kommer att se annorlunda ut. Det ska mycket till för att man ska rasa igenom fullständigt, men vi flaggar redan nu för att IFK Värnamo kan bli ett lag att spela emot under inledningen av Allsvenskan.

Då kommer oddssättarna fortsätta att överskatta laget, med tanke på prestationerna förra säsongen. Känslan är att det är precis vad man gjort när man har värderat oddsen inför Svenska Cupen.

IFK Värnamo1.66
Halmstads BK3.00
Helsingborgs IF11.00
Trelleborgs FF11.00

HBK till 3.00 gånger pengarna lockar

Enligt oddsen är HBK alltså inte bara utmanare i den här gruppen, man är också ganska klar underdog jämfört med favoriten IFK Värnamo. En rimlig oddsvärdering vore kanske att båda låg runt 2.00-2.30 gånger pengarna, men så ser inte oddssättarna på det hela.

Det öppnar för en väldigt bra möjlighet till spel här. HBK har tappat Erik Ahlstrand inför den här säsongen, men man har ett lagbygge som till stora delar påminner om det man hade förra säsongen. Malcolm Nilsson Säfqvist har också lämnat, men det vande man sig vid redan förra året.

Ärligt talat känns HBK som ett mer färdigt lag. Trelleborgs FF och Helsingborgs FF kan också utmana och 11.00 gånger insatsen lockar lite. Men inget av Skånelagen går att lita på. Men det finns nog ingen annan grupp i Svenska Cupen där laget eller lagen från Superettan har samma slagläge som här.

Med det sagt går det inte att blunda för oddssättningen 3.00 gånger insatsen på HBK. Det är helt enkelt för högt på förhand. Halmstads BK att vinna gruppen blir därför spelet att rekommendera redan nu.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100 KRONOR UTAN INSÄTTNING
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.