Bild speltips
SPELTIPSIFK GÖTEBORG GRUPPVINNARE
ODDS3.50
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 14:00, måndag 19 februari 2024

SPELTIPS INFÖR SVENSKA CUPEN GRUPP 4: LÅNGTIDSSPEL

FOTBOLLSVENSKA CUPEN
PUBLICERAD 16:33, TORSDAG 1 FEBRUARI 2024

Djurgården är spelbolagens favorit på förhand, men oddset på stockholmarna är alldeles för lågt för att locka.

IFK Göteborg borde ha en duglig chans att skrälla sig till en gruppseger i Svenska Cupen. Det kan vara värt en mindre peng.

Svenska Cupen är smygstarten på den svenska fotbollssäsongen. I mitten av februari är det äntligen dags för tävlingsmatcher igen, efter ett flera månader långt vinteruppehåll.

I ärlighetens namn brukar matcherna i Svenska Cupen lämna en del övrigt att önska. Spelarna är inte i fullt trim än, lagen är inte sammansvetsade och trupperna är i många fall inte färdigbyggda. Åtminstone inte helt.

Det gör att det kan smyga in sig skrällar på sina håll och kanter. Nu är det visserligen hyfsat ovanligt i Svenska Cupen, inte minst med tanke på att bara ett av fyra lag går vidare från varje grupp.

Men vissa grupper i Svenska Cupen innehåller två storlag. Grupp 4 är en sådan. IFK Göteborgs kräftgång i all ära, men det är fortfarande ett lag som kan göra resultat. Den senare delen av den allsvenska säsongen visade att det finns något litet, litet hopp att hålla fast vid som blåvit supporter.

Djurgården1.33
IFK Göteborg3.50
Skövde AIK13.00
Nordic United FC70.00

Djurgården är årets frågetecken i svensk fotboll

IFK Göteborg är ett lag som inte har särskilt stora förväntningar på sig inför säsongen. Förhoppningen är att undvika bottenstriden helt och en del börjar drömma om en placering på den övre halvan. Mer än så ska man nog inte greppa efter.

Djurgården däremot har gjort en del värvningar som pekar på att man vill utmana i toppen. Albin Ekdal är tillbaka i Stockholm och baserat på hans skadehistorik är risken att han inte får jättemånga säsonger i Allsvenskan. Han vill nog gärna slåss om SM-guldet så snabbt det går.

Men i ärlighetens namn finns det för många frågetecken kring Djurgården. Den här spelartruppen känns inte färdig och så här långt på försäsongen har spelat hackat betänkligt.

Det är många bitar som ska falla på plats och jag är övertygad om att laget har sitt fokus på Allsvenskan, snarare än Svenska Cupen. Det räcker egentligen med en eller möjligen två sämre, mindre motiverade insatser i cupen och gruppsegern kan vara sumpad. Då är IFK Göteborg sugna på att ta den.

Det finns något lockande i skrällspelet på Blåvitt till 3.50 gånger insatsen hos Betinia. Då blir spelet IFK Göteborg att vinna Grupp 4.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100 KRONOR UTAN INSÄTTNING
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.