Bild speltips
SPELTIPSFEYENOORD GÅR VIDARE
ODDS2.34
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, torsdag 22 februari 2024

SPELTIPS INFÖR ROMA – FEYENOORD 22/2

FOTBOLLEUROPA LEAGUE
PUBLICERAD 19:37, ONSDAG 21 FEBRUARI 2024

Det är dags för det andra mötet mellan Roma och Feyenoord i Europa League. Matchen spelas torsdag 22/2 på Stadio Olimpico. Jag tror på Feyenoord som har bättre chanser än vad oddsen visar.

Roma - Feyenoord
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, torsdag 22 februari 2024
Stadio Olimpico, Rom
TV6, Viaplay

För en vecka sedan lutade jag mot Feyenoord i hemmamatchen mot Roma. Jag väljer att göra samma sak inför returen i Rom. I mitt tycke har Roma ännu inte bevisat sig mot starkare motstånd.

Sedan Daniele De Rossi tog över som interrimtränare i Roma har laget fyra segrar, ett kryss och en förlust. Segrarna har kommit mot bland annat Cagliari, Salernitana och Frosinone.

Det är lag man i mitt tycke ska slå. Sedan ska man göra det också, vilket inte har varit en självklarhet tidigare under säsongen. Man är trots allt med i kampen om Champions League-platserna i ligan.

Krysset under samma period kom i förra veckans match mot Roma medan förlusten kom mot Inter. Det är, omräknat till poäng, en poäng när svårare motstånd står på andra sidan.

Feyenoord är en tuff motståndare. Man har placerat sig på andraplatsen i Eredivisie. Visserligen med tio poäng upp till PSV Eindhoven men också med ett tryggt avstånd ner till övriga lag.

Man gjorde vad som krävdes i 1-0-segern mot Waalwijk i helgen och har kunnat lägga ett stort fokus på returmatchen mot Roma.

Feyenoord närmast segern senast

Det är två jämna lag som ställs mot varandra i Europa Leagues sextondelsfinaler. Man har drabbat samman flera gånger under 2020-talet. Det finns revansch att utkräva för Feyenoord efter uttåget mot Roma i fjolårets slutspel.

Jag ger Feyenoord drygt 40-45% chans att gå vidare från det här dubbelmötet, med nuvarande förutsättningar. Jag tror inte att man ändrar något i matchplanen från förra veckans match. Om man kommer upp i samma nivå är man plötsligt favoriter.

Roma är inget lag att förlita sig på riktigt än, poängskörden på sistone till trots. Hemmalaget lär gå ut tufft. Faktum är dock att Feyenoord inte har släppt in mål under matchens första 45 minuter i åtta tillställningar i rad.

Jag tror Feyenoord gör vad som krävs för att gå vidare, bland annat genom att ställa frågor till Romas i långa stunder svajiga defensiv.

Feyenoord att gå vidare spelas till 2.34 hos Snabbare!

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.