Bild speltips
SPELTIPSÖVER 2,5 + BLGM
ODDS1.83
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, tisdag 20 februari 2024

SPELTIPS INFÖR PSV – BORUSSIA DORTMUND 20/2

FOTBOLLCHAMPIONS LEAGUE
PUBLICERAD 18:11, MÅNDAG 19 FEBRUARI 2024

PSV Eindhoven gästas av Borussia Dortmund i Champions League 20/2. Kan gästerna fortsätta framgången efter avancemanget från dödens grupp? Jag tror på en målglad tillställning mellan två offensivt lagda lag.

PSV Eindhoven - Borussia Dortmund
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, tisdag 20 februari 2024
Philips Stadion, Eindhoven
TV4 Sport Live 1, TV4 Play

Det är två klubbar från grannländer som gör upp i en av tisdagens två åttondelsfinaler i Champions League. Borussia Dortmund ska försöka bygga vidare på framgången från höstens gruppspel.

Tyskarna vann sin grupp före Paris Saint-Germain, AC Milan och Newcastle. Det gjorde man genom att spela ihop totalt elva poäng, vilket räckte för att lottas som etta i slutspelet.

Lotten föll på PSV Eindhoven som i sin tur kom tvåa bakom Arsenal, före RC Lens och Sevilla. Som en följd av det inleder PSV dubbelmötet på hemmaplan inför sina fans.

Man gör det oerhört bra i den inhemska ligan. Efter 22 spelade matcher har laget noterats för 70 mål framåt och endast tio insläppta. Endast två matcher har slutat med poängtapp och PSV leder ligan på 62 poäng, med tio poäng ner till Feyenoord.

Då går det något knackigare för Borussia Dortmund som får nöja sig med en fjärdeplats i Bundesliga just nu. Senast blev det 1-1 borta mot Wolfsburg och laget jagas av RB Leipzig.

Med det sagt är det inte mycket som skiljer dessa två lagen åt. Borussia Dortmund är hemmahörande i en tuffare liga, en liga där PSV troligtvis också hade varit ett topplag som det ser ut nu.

Två offensivt skickliga lag

Medan PSV Eindhoven snittar 3,6 mål (för/emot) i Eredivisie ligger Dortmunds siffror på 3,2. I grunden är det två offensiva gäng som gör upp, även om årets säsong inte slår något rekord för någon av klubbarna.

Jag tror oddset här går upp ett par punkter i och med att PSV Eindhoven har bjudit på ett par målsnåla matcher på sistone. Det har dock varit lite på halvfart i och med att man är så pass överlägsna i den inhemska ligan den här säsongen.

Här tror jag istället att båda lagen bjuder upp till dans. I hemmalaget huserar Luuk de Jong som har gjort sju av sina åtta senaste mål på just hemmaplan. Gästerna har i sin tur en offensiv med Marco Reus, Julian Brandt, Jadon Sancho och Niclas Fullkrug. Den sistnämnda har sex mål på sina fem senaste matcher.

Jag ser framför mig en match som slutar 2-1/3-1/2-2. Därmed gillar jag spelet att båda lagen gör mål och att det blir över 2,5 mål.

Över 2,5 mål + BLGM spelas till 1.83 hos ComeOn. Spelet hittas under “Matchkombos”.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.