Bild speltips
SPELTIPSUNDER 2,5 MÅL
ODDS1.88
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, onsdag 14 februari 2024

SPELTIPS INFÖR PSG – REAL SOCIEDAD 14/2

FOTBOLLCHAMPIONS LEAGUE
PUBLICERAD 17:28, TISDAG 13 FEBRUARI 2024

För tolfte gången i ordningen går Paris Saint-Germain in i slutspelet i Champions League. Flera gånger på senare år har det slutat med respass i det första steget, vilket man hoppas undvika mot Real Sociedad.

PSG - Real Sociedad
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, onsdag 14 februari 2024
Parc des Princes, Paris
TV4 Fotboll, TV4 Play

Det har blivit två raka uttåg i åttondelsfinalerna för Paris Saint-Germain, som var ytterst nära en titel 2019/20 när man tog sig hela vägen till final. Året därpå var man dessutom i semifinal.

Trots en placering som grupptvåa fick man en något tacksam i lottning i form av Real Sociedad, som säkert grämer sig över att man tvingas tampas med en av den europeiska fotbollens giganter.

PSG har i vanlig ordning lagt beslag på förstaplatsen i Ligue 1. Det var en placering man befäste genom att besegra Lille senaste med 3-1. Hemmaspelet har varit en faktor för PSG hittills som har elva segrar och två kryss på sina 13 senaste matcher i huvudstaden.

Real Sociedad hackar lite mer i ligaspelet och befinner sig på en sjundeplats. Målskyttet är ett problem och när Osasuna kom på besök under lördagen i La Liga blev det förlust med 1-0 för baskerna.

Med det sagt tror vi att deras starka försvar som man har visat genomgående under säsongen kan ställa till det för PSG i onsdagens match.

Real Sociedad går för att stänga igen

Det är inte på bortaplan som Real Sociedad ska vinna dubbelmötet mot PSG. Det kommer istället en returmatch där man, förutsatt att man får ett bra resultat i Paris, kommer att kunna störa fransmännen.

Om vi ser till gästernas fyra senaste matcher har det blivit noll gjorda mål framåt och ett insläppt mål, det mot Osasuna senast. Innan dess hade laget tre raka 0-0-matcher. Ytterligare tre matcher innan dess släppte laget in ett mål på 270 minuter.

Vi kan dessutom addera att Real Sociedad endast släppte in två mål under gruppspelet i höstas, varav båda två var på hemmaplan. Det spelar ingen roll om man spelar hemma eller borta, defensiven är solid.

PSG hade i sin tur problem med målskyttet under den andra halvan av gruppspelet. Det kommer inte heller att tas några onödiga risker för att få in ett mål extra om det behövs, vilket talar för underspelet.

Vi väljer att förlita oss på Real Sociedad och deras förmåga att stänga igen fullständigt i defensiven.

Under 2,5 mål finns till 1.88 hos Snabbare och spelas.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.