Bild speltips
SPELTIPSROB CROSS -1,5 LEG
ODDS1.61
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 20:15, torsdag 1 februari 2024

SPELTIPS INFÖR PETER WRIGHT – ROB CROSS 1/2: PREMIER LEAGUE DARTS

DARTPREMIER LEAGUE DARTS
PUBLICERAD 16:03, TISDAG 30 JANUARI 2024

Peter Wright och Rob Cross är först ut när Premier League Darts äntligen är tillbaka på torsdag den 1 februari 2024.

Baserat på formen går det inte att blunda för att Rob Cross är enorm favorit här. Oddsen har sjunkit sista dagarna och väntas sjunka ännu mer.

Peter Wright - Rob Cross
Start:
Arena:
TV/Stream:
20:15, torsdag 1 februari 2024
Utilita Arena, Cardiff
Viaplay, PDC TV

Efter världsmästerskapet i London har årets dartsäsong kört igång på allvar under slutet av januari. Först spelades Bahrain Masters med Luke Littler som vinnare och i helgen avgjordes Dutch Masters, där Michael van Gerwen vann mot Luke Littler på hemmaplan.

Men det säkraste tecknet på att dartsäsongen är igång och att våren närmar sig är att Premier League Darts är tillbaka. 17 raka torsdagar med dart av högsta kvalité väntar.

För den som inte känner till tävlingen sedan tidigare kan den summeras som en orankad inbjudningsturnering, men som har enorm prestige. Det beror såklart delvis på att prispengarna är väldigt stora i Premier League. Totalvinnaren vinner 275 000 pund. Varje torsdag vinner veckovinnaren 10 000 pund. Det kan med andra ord bli en del klirr i kassan för spelarna.

Med en så stor prispott är det självklart att fokus ligger på tävlingarna. I vissa fall gör ett deltagande i Premier League att det blir svårt att spela helgtävlingarna runt om i Europa, men i andra fall spelas det dubbelt. För blott 17-årige Luke Littler kan det bli en intensiv vår.

Michael van Gerwen är regerande mästare och kungen av Premier League Darts. Han brukar vara bäst. Anledningen är väl egentligen enkelt: Michael van Gerwen är bäst över tid. Det är precis vad Premier League handlar om.

4 av 8 spelare kommer att gå vidare till slutspelet, som avgörs den sista torsdagen. Då spelas två semifinaler och en final. Ettan möter fyran, tvåan möter trean.

Oväntat startfält i Premier League Darts 2024

Förutom Peter Wright och Rob Cross består årets säsong i Premier League av sex andra inbjudna spelare. Det är Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Nathan Aspinal, Michael Smith, Luke Littler och världsmästaren Luke Humphries. Tre av åtta var inte med förra året.

Många har kritiserat PDC:s val av Peter Wright som ett av namnen som tar plats i Premier League. Baserat på hans resultat sista året borde han inte vara med. Det ska man nog helt ärligt säga.

Förra året slutade Peter Wright toksist med 9 poäng på 16 veckor. Det går att jämföra med Gerwyn Price som tog 39 poäng på lika många veckor. Chris Dobey (14 poäng) och Dimitri Van den Berg (16) var närmast Peter Wright i tabellen.

Deras relativt svaga poängskörd gjorde att båda petades det här året. Samtidigt för Peter Wright, som var klart sämre, chansen igen. Rent sportsligt är det ett svårbegripligt beslut.

Peter Wright håller inte måttet just nu

Peter Wright är en av världens mest profilerade och bästa dartspelare genom tiderna. Han placeras inte i samma kategori som exempelvis Phil Taylor, men samtidigt har han många enorma meriter under sina många år som proffsspelare.

2004 gick han över till PDC, men redan innan det spelade Peter Wright bland eliten i BDO. Det är alltså en legendar inom sporten vi har att göra med.

Men det börjar bli uppenbart att han lever lite på gamla meriter och vad han bidrar med till sporten ur ett rent underhållningsperspektiv. Hans färgglada frisyrer, dans på scenen och sköna personlighet adderar något som PDC uppskattar. Men det har troligen mer kommersiella än sportsliga skäl.

Peter Wright kan komma tillbaka till högsta nivå igen, men just nu är han inte där. De senaste tävlingarna har varit lätt smärtsamma att bevittna och i Dart-VM 2023/24 åkte han ut direkt.

Nu möter han Rob Cross, som visserligen inte är formtoppad, men som spelar på en jämn och relativt hög nivå. Han bör städa av en formsvag Peter Wright i den här matchen. Det går att hitta många spel som lockar. Det raka spelet i en dubbel (runt 1.34-1.40) eller någon form av handikappspel.

Min bedömning är att Rob Cross -1,5 leg till 1.61 gånger insatsen hos ComeOn är spelvalet med högst värde.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.