Bild speltips
SPELTIPSNIGERIA ATT VINNA FINALEN
ODDS1.80
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, söndag 11 februari 2024

SPELTIPS INFÖR NIGERIA – ELFENBENSKUSTEN 9/2

FOTBOLLAFRIKANSKA MÄSTERSKAPEN
PUBLICERAD 11:08, LÖRDAG 10 FEBRUARI 2024

Afrikanska mästerskapen har nått steget där en vinnare ska utses. Vi tror att Nigeria visar sin tyngd i finalen mot Elfenbenskusten och står som segrare i slutändan. Läs vår analys kring matchen nedan! 

Nigeria - Elfenbenskusten
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, söndag 11 februari 2024
Stade Alassane Ouattara, Abidjan
V Sport Premium, Viaplay

Det här är den femte gången under 2000-talet som finalisterna i de afrikanska mästerskapen kommer ut ur samma grupp i gruppspelet. För första gången någonsin var det utan att något av lagen vann gruppen i fråga.

Både Nigeria och Elfenbenskusten har varsin titel under samma period. Nigeria vann 2013 medan Elfenbenskusten stod som segrare två år senare. Därefter är en tredjeplats för Nigeria 2019 det bästa resultatet för någon av nationerna.

Nigerias resa till söndagens final började med ett kryss mot Ekvatorialguinea innan man slog just Elfenbenskusten med 1-0. Det var en match där Elfenbenskusten tilläts hålla bollen medan Nigeria var farligare framåt. 

Därefter har man tagit sig vidare genom segrar mot Kamerun och Angola i slutspelet. I semifinalen ställdes man mot Sydafrika och kunde efter viss dramatik till sist vinna efter straffar. 

Mycket i laget kretsar kring Victor Osimhen som till vardags spelar i Napoli. Det är en stjärnfylld trupp i övrigt också med spelare som hör hemma i klubbar runt om i Europa. Fulham, Atalanta, Milan, Real Sociedad och Porto är några av klubbadresserna.

I Osimhen har man dock ett sparkapital som heter duga. Det är Ademoola Lookman som har varit farligast hittills med tre mål under turneringen. Vi räknar med att Osimhen spelar en större roll i finalen.

Elfenbenskusten imponerar inte

Medan känslan av att Nigeria hela tiden varit bättre än sina motståndare finns där kan man inte säga detsamma om hemmanationen Elfenbenskusten. Det har varit en knackig resa fram till finalen och äventyret kunde ha tagit slut redan i gruppspelet.

Utöver förlusten mot Nigeria föll man med 4-0 mot Ekvatorialguinea men tog sig vidare som en av gruppspelets bästa treor, med blygsamma tre poäng och -3 i målskillnad.

Slutspelet har bestått av en seger efter straffar mot Senegal och efter förlängning mot Mali. I semifinalen besegrade man ett blekt motstånd i form av Demokratiska Republiken Kongo. Nigeria är ett par snäpp upp i kvalitet.

Mot Senegal respektive Mali räddade mål i 90:e samt 86:e matchminuten Elfenbenskusten som tvingade fram förlängning båda gångerna. 

Truppen är slagkraftig med Borussia Dortmunds Sebastian Haller och Seko Fofana från Al Nassr som bärande spelare. Det är dock inte med riktigt samma spets eller bredd som motståndarna i Nigeria.

Vi tror på nigeriansk titel

Vår uppfattning av årets upplaga av Afrikanska mästerskapen är att matcherna tenderar att bli täta och vi har fått se många avgöranden i slutminuterna. I en final när så pass mycket står på spel tror vi inte att något lag chansar i onödan.

Det stoppar oss från att spela en rak seger för Nigeria. När vi däremot får 1.80 på att Nigeria tar hem titeln tvekar vi desto mindre. Man har ett bättre lag och visade redan i gruppspelet, innan maskineriet kom igång, att man kan slå Elfenbenskusten.

Vi spelar Nigeria att vinna finalen till 1.80 hos Snabbare. Spelet sitter om Nigeria står som segrare efter ordinarie tid, förlängning eller straffar. 

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.