Bild speltips
SPELTIPSARSENAL ÖVER 1,5 MÅL
ODDS1.79
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, onsdag 21 februari 2024

SPELTIPS INFÖR FC PORTO – ARSENAL 21/2

FOTBOLLCHAMPIONS LEAGUE
PUBLICERAD 18:56, TISDAG 20 FEBRUARI 2024

Åttondelsfinalerna i Champions League fortsätter onsdagen den 21/2. FC Porto tar emot Arsenal och gästerna kommer i en oerhört fin form. Vi tror att man går för segern redan på bortaplan och fortsätter att visa upp sin fina offensiv.

FC Porto - Arsenal
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, onsdag 21 februari 2024
Estádio do Dragao, Porto
TV4 Sport Live 1, TV4 Play

Det har verkligen varit åka av för Arsenal i lagets senaste matcher. Efter segern hemma mot Liverpool med 3-1 har West Ham och Burnley besegrats på resande fot. Målskillnaden? Förkrossande 11-0 till The Gunners.

Nu väntar en efterlängtad match i Champions League. Det var ett bra tag sedan Arsenal befann sig i det här skedet av turneringen och motivationen är på topp. Den behagliga resan borta mot Burnley senast, seger med 5-0, gjorde att man kunde lufta laget lite.

För motståndet står FC Porto som har halkat efter konkurrenterna i den inhemska ligan, Sporting Lissabon och Benfica. Med vetskapen om att man aldrig har vunnit på engelsk mark är det en viss press på hemmalaget i onsdagens match.

Även över tid har Arsenal visat att man gör många mål framåt. Deras fem senaste matcher har innehållit två insläppta mål samtidigt som man har gjort 21 framåt. Det är dessutom bra spridning på målskyttet.

Arsenal det starkare laget just nu

Jag säger inte att Arsenal nödvändigtvis vinner matchen i Portugal. FC Porto är inget dåligt lag och det finns offensiv kvalitet i laget. Man är dock en bit ifrån där man har varit vid tidigare äventyr i Europa. I den inhemska ligan har man gjort över 20 mål färre än konkurrenterna i toppen.

Defensiven kontrolleras av mittbacksveteranen Pepe. Med all respekt för hans karriär har han sett bättre dagar. Han och övriga defensiva spelare i FC Porto kommer få det svårt när Arsenal sätter fart.

Jag ser framför mig en match som slutar 2-1/3-1/3-2 till gästerna varav överspelet även lockar. Om Arsenal skulle gå upp till 2-0 finns det dock en risk att man stänger igen och spelar på resultat.

Med tanke på att Arsenal gör mål på allt och lite till just nu måste jag rida på vågen och tror att man gör minst två baljor i onsdagens bortamatch. Offensivt saknas endast Gabriel Jesus som dock har missat lagets tre senaste matcher.

Arsenal över 1,5 mål spelas till 1.79 hos SpeedyBet.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 1000 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.