Bild speltips
SPELTIPSMANCHESTER CITY -1,5
ODDS1.72
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, tisdag 13 februari 2024

SPELTIPS INFÖR FC KÖPENHAMN – MANCHESTER CITY 13/2

FOTBOLLCHAMPIONS LEAGUE
PUBLICERAD 19:37, MÅNDAG 12 FEBRUARI 2024

Manchester City reser till Köpenhamn för en match mot FCK under tisdagen i Champions League. Man gör det med tio raka segrar i bagaget.

FC Köpenhamn - Manchester City
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, tisdag 13 februari 2024
Parken, Köpenhamn
TV4 Fotboll, TV4 Play

Efter att ha halkat efter Liverpool i Premier League har Manchester City efter en segersvit tagit kommandot i toppen. Med en match mindre spelad är man två poäng bakom i tabellen. Nu ska man bygga vidare på den sviten i Champions League.

För andra gången i klubbens historia spelar FC Köpenhamn slutspel i Champions League. För den femte gången någonsin spelar man match mot Manchester City, på hemmaplan inför fanatiska fans.

FC Köpenhamn närmar sig slutet av ett längre uppehåll i ligan. Den senaste tiden har bestått av träningsmatcher. Under en turnering nyligen spelade man bland annat mot Elfsborg.

Insatserna i gruppspelet under hösten var väldigt fina. Segrarna hemma mot Manchester United och Galatasaray samt krysset borta mot Bayern München är bara att lyfta på hatten åt.

Frågan är om det inte är den tuffaste uppgiften hittills som väntar när Manchester City kommer på besök. Utöver att det är av världens absolut bästa fotbollslag är det även ett lag i väldigt bra form just nu.

Senast blev det 2-0 hemma mot ett piggt Everton. Kevin De Bruyne gjorde ett kortare inhopp men väntas starta på Parken. Lägg till en av världens bästa passningsspelare till ett redan stjärnfyllt lag.

Manchester City vann samtliga sina matcher i höstens gruppspel. Framför allt påminner matcherna mot Young Boys och Röda Stjärnan om tisdagens drabbning.

Klasskillnaden visar sig

Man kan stirra sig blind på formkurvor, skador, inbördes möten och allt därtill. Ibland är det bara så enkelt att kolla på lagen, spelare för spelare. Det råder inget tvivel om att Manchester City är bättre på alla positioner.

På grund av den pågående toppstriden i Premier League vill Pep Guardiola såklart att City ska stänga igen butiken redan i det första mötet. Vi tror på ett framåtlutat bortalag som går för strupen.

FC Köpenhamn har visat att man kan hålla tätt mot på pappret bättre motståndare tidigare. Om det ska finnas en chans till avancemang gäller det att vinna matchen på Parken. Det öppnar sig för att man blottar sig något i situationer.

Jag ser framför mig ett resultat i stil med 0-2/0-3/1-3. Manchester City är FÖR bra och bör kunna täcka linan som ges.

Manchester City (-1,5) att vinna ger 1.72 hos Snabbare.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.