Bild speltips
SPELTIPSSKÖVDE AIK +2
ODDS1.79
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 18:30, måndag 19 februari 2024

SPELTIPS INFÖR DJURGÅRDENS IF – SKÖVDE AIK 19/2

FOTBOLLSVENSKA CUPEN
PUBLICERAD 08:46, MÅNDAG 19 FEBRUARI 2024

Djurgården inleder Svenska Cupen med ett hemmamöte mot Skövde AIK måndagen den 19/2. Hemmalaget har inte visat sig från sin bästa sida. Har man alla bitar på plats för att besegra motståndarna?

Djurgårdens IF - Skövde AIK
Start:
Arena:
TV/Stream:
18:30, måndag 19 februari 2024
Tele2 Arena, Stockholm
TV4 Fotboll, TV4 Play

Det stormar en aning kring Djurgården och en intensiv vinter utanför planen har satt sina spår. Mycket har handlat om försäljningen av Lucas Bergvall och, enligt fansen, uteblivna förstärkningar in i truppen.

Djurgårdens IF börjar tävlingsåret 2024 med en hemmamatch mot Skövde AIK. Man gör det efter svaga prestationer på försäsonger med förluster mot både Brommapojkarna och norska Viking.

Fjolåret blev en besvikelse. Utöver en fjärdeplats i Allsvenskan blev det ingen final i Svenska Cupen och man åkte ut i kvalet till Conference League mot FC Luzern från Schweiz.

Tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har varit ifrågasatta. Det kommer att krävas en bra vår för att det inte ska tisslas och tasslas ytterligare om ett tränarbyte till sommaren.

Hampus Finndell har lämnat för spel i Tyskland och det står klart att nyförvärvet Albin Ekdal inte spelar mot Skövde. Det är lite tunt på det centrala mittfältet, även om både Rasmus Schuller och Magnus Eriksson håller för spel i sammanhanget.

Skövde AIK höll sig kvar i Superettan genom kval. Under vintern har man bland annat lånat in Mamadou Ousmane Diagne från Malmö FF, hämtat in den slovenska mittfältaren Ziga Ovsenek samt plockat Sargon Abraham från Örgryte.

Min uppfattning är att Skövde kommer att vara med högre upp i tabellen i år. 2022 var man med och utmanade om kvalplatsen till Allsvenskan, vilket vittnar om att det finns en grundkvalitet i laget även om det har försvunnit en del spelare sedan dess.

Jag gillar också deras nya tränare, Srdjan Tufegdzic som är en mer spelande tränare än Tobias Linderoth. Han kan säkert få fram det bästa av Skövde AIK:s trupp.

Djurgården är segstartade

Det är ingen insats av Djurgården på försäsongen som imponerar hittills, tvärtom. Man har haft svårt att hitta målet samtidigt som man har släppt in många mål både mot BP och Viking.

Skövde AIK har spelat två matcher och inte gjort mål, men visar upp en solid defensiv. Den tror jag kan gäcka Djurgården, som spelar med en hel del press på sig.

Den våghalsige flyttar linan ett snäpp och spelar +1,5 för Skövde. Jag väljer dock att “safea” lite med att spela +2, där insatsen går tillbaka vid en tvåmålsseger för Djurgården.

Skövde AIK +2 spelas till 1.79 hos No Account Bet.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 2000 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.