Bild speltips
SPELTIPSLIVERPOOL ATT VINNA FINALEN
ODDS1.70
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 16:00, söndag 25 februari 2024

SPELTIPS INFÖR CHELSEA – LIVERPOOL 25/2

FOTBOLLLIGACUPEN
PUBLICERAD 09:45, SÖNDAG 25 FEBRUARI 2024

Det är dags för final i en av de inhemska turneringarna i England. Chelsea och Liverpool möts på Wembley 25/2 i Ligacupen. För Liverpool lever drömmen om att vinna fyra titlar under samma säsong.

Chelsea - Liverpool
Start:
Arena:
TV/Stream:
16:00, söndag 25 februari 2024
Wembley, London
V Sport Premium, Viaplay

Likt under våren 2022 är det alltså Chelsea och Liverpool som gör upp om titeln i Ligacupen. Det är den första turneringen, efter Community Shield, som avgörs i England och insatserna ökar när det är två storklubbar som drabbar samman.

Chelsea och Liverpool var finalister både i Ligacupen och FA-cupen 2021/22. Båda gångerna stod Liverpool som segrar. Dock krävdes det ett avgörande genom straffläggning vid båda tillfällena.

Sedan dess har klubbarna tagit olika vägar. Visserligen hade Liverpool ett svagare fjolår men i år har man verkligen satt ner foten. Ligaledning i Premier League, slutspel i Europa League och avancemang i de båda inhemska cuperna är facit så här långt.

Chelsea fortsätter istället på den inslagna vägen från fjolåret och går knackigt. Man varvar fina resultat som segern mot Aston Villa borta i FA-cupen och krysset borta mot Manchester City med direkta underprestationer.

Nu är man inne i en av sina bättre perioder på säsongen, med två segrar och ett kryss på lagets tre senast matcher. Jag har dock svårt att se att det räcker till mot Liverpool.

Liverpool lyfter bucklan

I den här typen av finaler finns det givetvis spel hos Snabbare på vilka som lyfter bucklan, det vill säga står som vinnare antingen efter 90 minuter, förlängning, eller straffar.

Jag är övertygad om att det är Liverpool som står som segrare och hade kunnat förlita mig på spelet att Jürgen Klopps mannar vinner efter 90 minuter. Med 2022 års finalmöten i åtanke väljer jag dock att safea lite.

Liverpool förlorade borta mot Arsenal i en tidig seriefinal och har därefter tagit tre raka segrar i övertygande stil. Trots underläge mot Luton senast vände man och vann komfortabelt.

Det här blir det andra mötet mellan lagen under säsongen. När det begav sig på Anfield vann Liverpool med 4-1 och var lika överlägsna som siffrorna visade i slutändan. Nu spelas matchen på Wembley, i London, men “The Reds” kan räkna med stort publikstöd ändå.

Det som drar upp oddset på Liverpool är den långa skadelistan, med tveksamheter på flera spelare. Bredden är dock otrolig och även om Mohamed Salah och Darwin Nunez missar matchen, vilket det ska mycket till för, hittar jag spelvärde.

Liverpool att vinna finalen spelas till 1.70 hos Snabbare!

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.