Bild speltips
SPELTIPSARSENAL ÖVER 2,5 MÅL
ODDS2.15
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 16:00, lördag 17 februari 2024

SPELTIPS INFÖR BURNLEY – ARSENAL 17/2

FOTBOLLPREMIER LEAGUE
PUBLICERAD 18:03, FREDAG 16 FEBRUARI 2024

Medan Arsenal senast tog sin fjärde raka seger ser det desto dystrare ut för Burnley. Man placerar sig som nästjumbo inför hemmamatchen 17/2. Gästerna har en intensiv period framför sig, bland annat med spel i Champions League.

Burnley - Arsenal
Start:
Arena:
TV/Stream:
16:00, lördag 17 februari 2024
Turf Moor, Burnley
V Sport Premium, Viaplay

Det var en uppvisning utan dess like när Arsenal besegrade Londonkollegan West Ham senast med 6-0. The Gunners inkasserade sin fjärde raka segar och skuggar Liverpool i toppen av tabellen. Nu går man för tre nya poäng.

Matchen kommer fyra dagar innan det ack så viktiga första mötet i åttondelsfinalerna av Champions League. Porto väntar på bortaplan, en match som är hett efterlängtad bland spelare och fans.

Tror jag att den matchen påverkar Arsenals inställning i matchen mot Burnley? Inte nämnvärt. Mikel Arteta är väldigt skicklig på att motivera sina spelare och att få varje match till en betydelsefull sådan.

Fyra raka segrar med tanke på motståndet, bland annat Liverpool och West Ham, är imponerande. Nu möter man ett Burnley som är helt under isen och som riskerar att vara jumbo i Premier League efter helgens omgång.

Arsenal vinner komfortabelt

Burnley är inte det defensivt inriktade lag som vi har fått se under tidigare sejourer i Premier League. På 24 matcher har man släppt till 50 mål. Med det är man näst sämst i serien.

Det finns både ett rakt spel och ett spel med handikapp som man kan rikta in sig på om man vill förlita sig helt och hållet på en seger för Arsenal. Jag tror inte att det blir något annat än en bortaseger, däremot finns det ett annat spel som lockar mer,

Arsenal å andra sidan är ett av ligans mest skickliga offensiva lag. Det visade man inte minst senast mot West Ham när det var total uppvisning. Tre mål mot Liverpool innan dess, fem mål mot Crystal Palace dessförinnan.

Arteta och gänget kommer att gå på knock på Turf Moor. Burnley saknar en, i värsta fall två, ordinarie försvarare i Charlie Taylor och Jordan Beyer. Det lämpar sig inte i den här typen av matcher.

Arsenal att göra över 2,5 mål i matchen finns till 2.15 hos ComeOn. Linan har täckts i tre av lagets fyra senaste matcher, samt i hemmamatchen mot Burnley tidigare under säsongen.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.