Bild speltips
SPELTIPSBAYER LEVERKUSEN ÖVER 2,5 MÅL
ODDS2.14
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 20:30, fredag 23 februari 2024

SPELTIPS INFÖR BAYER LEVERKUSEN – MAINZ 23/2

FOTBOLLBUNDESLIGA
PUBLICERAD 08:16, FREDAG 23 FEBRUARI 2024

Serieledarna Bayer Leverkusen spelar hemma mot Mainz fredagen den 23/2. Medan gästerna kämpar i botten stormar hemmalaget mot guldet. Jag är inne på att man fortsätter att gasa för att inte släppa in Bayern München.

Bayer Leverkusen - Mainz
Start:
Arena:
TV/Stream:
20:30, fredag 23 februari 2024
BayArena, Leverkusen
V Sport Premium, Viaplay

Bayer Leverkusen och Mainz inleder den 24:e omgången av Bundesliga. Fredagens värd har skapat distans ner till Bayern München i kampen om guldet. Det skiljer åtta poäng inför helgens omgång.

Under kvällen har man på förhand en tacksam uppgift när nästjumbon Mainz kommer på besök. Det är dock en motståndare som tog en seger, säsongens andra, i sin senaste match.

Det finns få fotbollslag i Europa som är ett lika väloljat maskineri som Xabi Alonsos manskap. Man har fortfarande inte förlorat den här säsongen, varken i ligan eller i Europa League.

Efter att ha man besegrade Bayern München med klara 3-0 på hemmaplan blev det 2-1 borta mot FC Heidenheim senast.

Mainz ligger på fel sida nedflyttningsstrecket och har just nu sju poäng upp till säker mark. Däremot är det bara en poäng upp till FC Köln som ligger på kvalplats, vilket till att börja med får vara målet för Mainz.

Man vann alltså senast när Augsburg kom på besök. Det är ett av lagen vi hittar precis ovanför kvalstrecket varav segern var extra viktig. Frågan är dock om det var en tillfällighet eller om det var början på en vändning?

Det osar spelglädje om Bayer Leverkusen

Det är lättare sagt än gjort att få stopp på Bayer Leverkusen. Många lag har försökt den här säsongen. Bara fyra har lyckats ta poäng av serieledarna. Det är ett lag som gör många mål men som också har en oerhört solid defensiv.

När vi kikar på lagets målsnitt är det strax under tre mål mer match i ligan. På hemmaplan har det blivit 32 mål på elva matcher. Matchen mot Bayern München var ett kvitto på vilken kraft man är på BayArena.

Mainz kommer på besök utan att ha vunnit en match på bortaplan den här säsongen. Man har visserligen tagit poäng i 6 av 11 matcher, med målskillnaden 9-20.

Bortalaget behöver poäng här, helst tre, men jag är rädd för att det är för mycket begärt. Man kommer förmodligen försöka stänga ytorna för Bayer Leverkusen och nöja sig så länge det står oavgjort. Vi som har sett Leverkusen den här säsongen vet att det inte är en hållbar strategi.

Bayer Leverkusen har gjort minst tre mål i åtta av sina tio senaste hemmamatcher. Då ska vi ha i åtanke att på pappret bättre motståndare än Mainz har kommit på besök. Man slog Mainz i bortamötet med klara 3-0 och jag ser något liknande ske under fredagen.

Jag kommer att sikta in mig på överspelet för Bayer Leverkusen. Det finns ett överspel på 2,5 i matchen till ett lägre odds. Om linan spricker är det troligtvis tack vare hemmalaget. Därför lockar Bayer Leverkusen över 2,5 mål mer.

Bayer Leverkusen över 2,5 mål spelas till 2,14 hos No Account Bet.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 2000 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.