Bild speltips
SPELTIPSNEWCASTLE +1,5 MÅL
ODDS1.81
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, lördag 24 februari 2024

SPELTIPS INFÖR ARSENAL – NEWCASTLE 24/2

FOTBOLLPREMIER LEAGUE
PUBLICERAD 18:53, FREDAG 23 FEBRUARI 2024

Efter förlusten mot FC Porto i Champions League tar Arsenal sig an Newcastle i Premier League lördag 24/2. Tre poäng är det enda som räknas. Har gästerna, efter matcher utan förlust, något att sätta emot?

Arsenal- Newcastle
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, lördag 24 februari 2024
Emirates Stadium, London
V Sport Premium, Viaplay

Det var ett uddlöst och mest bolltrillande Arsenal som straffades mot FC Porto i veckans match i Champions League. Man hade inte ett enda skott på mål och istället fick portugiserna in ett ledningsmål på tilläggstid.

Förlusten sätter Arsenal i ett svårt läge inför returen om ett par veckor i London. Porto var väldigt skickliga på att stänga ner motståndarna och lär gå för en liknande matchplan även i nästa match.

Nu gäller det för Arsenal att ställa om till lördagens ligamatch mot Newcastle. Det är en motståndare man inte ska underskatta, trots att laget har underpresterat under stora delar av säsongen.

Inför matchen mot Porto hade Arsenal radat upp segrar och bland annat besegrat West Ham med 6-0 följt av Burnley med 5-0. Siffrorna var lite i överkant och jag tror att man gick in i matchen mot Porto med lite högmod.

Newcastle har fyra matcher utan förlust i ligan. Anmärkningsvärt är att båda segrarna har kommit på bortaplan, något man tidigare har haft oerhört svårt för. Det är hemma på St. James’ Park man har varit som starkast under säsongen.

Man har siktet inställt på Europaspel nästa säsong via ligan och är dessutom kvar i FA-cupen, varav det finns mycket kvar att spela om för ett i grunden skickligt Newcastle.

Det blir ingen “walk in the park” för Arsenal

Inte sedan i början av 1990-talet har Newcastle besegrat Arsenal i båda mötena under en säsong. I år har man chansen efter att ha vunnit med 1-0 på hemmaplan när lagen möttes senast.

Båda lagen har en del problem med skador och ett par spelare är tveksamma till spel under lördagen. Ser man över listan är det ungefär 50/50 vilka som drabbas mest av frånvarofallen.

Under både den här säsongen och under fjolåret har Arsenal haft problem att studsa tillbaka efter tunga nederlag. Det mot Porto var onekligen ett sådant och man har fått en del att tänka på.

Newcastle vill ge fansen något att hurra för även på bortaplan och har med tre raka segrar, varav två i ligan, gjort det på sistone. Jag tror att man fortsätter visa sig från sin bästa sida, även om det inte nödvändigtvis räcker till seger i en tuff bortamatch.

Jag ser en ny mindre svacka för Arsenal framför mig, som mycket väl kan ta fart under lördagen.

Den våghalsige spelar Newcastle +0,5 eller ett spel i samma liga. Jag väljer att nöja mig med Newcastle +1,5, ett spel som betalar 1.81 hos Hajper.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.