Bild speltips
SPELTIPSUNDER 361,5 POÄNG
ODDS1.88
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 02:00, måndag 19 februari 2024

SPELTIPS INFÖR ALL STAR-MATCHEN I NBA 18/2

BASKETNBA
PUBLICERAD 11:27, SÖNDAG 18 FEBRUARI 2024

Under natten mot måndagen 19/2 går All Star-matchen i NBA av stapeln. Det är första gången sedan 2017 som den spelas mellan två konferenser. East möter West i vad vi tror kan bli en match med lite mer prestige än tidigare.

Team East - Team West
Start:
Arena:
TV/Stream:
02:00, måndag 19 februari 2024
Bankers Life Fieldhouse, Indiana
TV4 Sportkanalen, TV4 Play

Den årliga All Star-helgen avslutas i vanlig ordning med All Star-matchen, som samlar ligans främsta spelare för att göra upp under något mindre allvarsamma former. Jag har dock valt ut ett spel som bygger på det nygamla formatet.

Från 2018 och framåt har All Star-matchen spelats mellan två lag med varsin lagkapten, som har kunnat välja spelare oberoende av vilken konferens som lagen tillhör, det vill säga Eastern Conference eller Western Conference.

I år är man tillbaka till det gamla upplägget är det är Lag East mot Lag West. Det är fortfarande en match med onaturligt många poäng och där spelarna anstränger sig måttligt i försvar.

Noterbart från NBA på senare år, och i år i synnerhet, är att offensiven får större utrymme i matcherna. Fler poäng görs och det är inte ovanligt att vi får se lag göra 140-150 poäng i en match.

Siffrorna i All Star-matcherna tenderar att vara dopade. Linan för över/under ligger på drygt 360 poäng. I en vanlig NBA-match ligger linorna på 220-260 poäng, med vissa undantag.

Det är två stjärnspäckade lag som ställer upp. I Lag West hittar vi bland annat LeBron James, Luka Doncic, Kevin Durant och Nikola Jokic. Lag East består av till exempel Giannis Antetokounmpo, Jayson Tatum och Donovan Mitchell.

Spelare för spelare håller jag och oddssättarna Lag West högre, både startfemman och bänken. Det är dock alldeles för ovisst när det kommer att utse en vinnare.

Jag väljer underspelet

Linan för matchen ligger på 361,5 hos SpeedyBet. Det vill säga det totala antalet poäng som lagen ska komma upp i.

Vi har sett linan gå över 360 vid två tillfällen. Det var de två senaste åren med East mot West-formatet, 2016 och 2017. Under 2023 slutade det 184-175 till Team Giannis mot Team LeBron.

I potten för vinnarna av matchen ligger förutom äran även prispengar som går både till välgörenhet och till spelarna själva. En prissumma på nätta 100 000 dollar tilldelas varje spelare i det vinnande laget.

Jag tycker att linan är lite för hög, även om det är en All Star-match med allt vad det innebär. Det finns trots allt en viss prestige mellan ligans två konferenser och jag tror att det kan ge en gnutta mer procent till ansträngningen i försvar.

Om jag ska tippa tror jag att matchen lägger sig på 340-350 poäng, vilket skulle innebära att underspelet sitter med god marginal

Under 361,5 poäng spelas till 1.88 hos SpeedyBet.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 1000 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.