Bild speltips
SPELTIPSBODÖ/GLIMT ATT GÅ VIDARE
ODDS3.00
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, torsdag 15 februari 2024

SPELTIPS INFÖR AJAX – BODÖ/GLIMT 15/2

FOTBOLLCONFERENCE LEAGUE
PUBLICERAD 19:13, ONSDAG 14 FEBRUARI 2024

Den nederländska storklubben Ajax har svajat rejält den här säsongen och riskerar att bli utan en titel. Vi tror att man kan få se resan i Conference League ta slut redan i 16-delsfinalerna.

Ajax - Bodö/Glimt
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, torsdag 15 februari 2024
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
V Sport 1, Viaplay

Ajax må ha rest sig efter den rekordusla starten och kaos både på och utanför planen. När man går in i Conference League-slutspelet är det med vetskapen om vad som kunde ha varit. Frågan är om laget kan motivera sig för ett slutspel i den tredje av internationella klubblagsturneringar?

Efter en start som placerade Ajax kring nedflyttningsstrecket i Eredivisie har man tagit sig upp på en fjärdeplats. Det är dock 24 poäng upp till PSV Eindhoven just nu och chansen till en ligatiteln är borta.

Fokus är istället på att ta sig förbi AZ Alkmaar på fjärdeplatsen för att spela i Conference League nästa säsong. Även om man lyckas är säsongen 2023/24 en stor besvikelse.

Man slutade på en tredjeplats i gruppspelet i Europa League och får nu ta sig an norska Bodö/Glimt som kom tvåa i sin grupp i Conference League, med sex poäng ner till trean Besiktas.

Ajax föll borta mot Heerenveen senast, en ny törn i jakten på mer framskjutna placeringar i ligan. Sedan tidigare har man fått respass i den inhemska cupen och deras äventyr i Europa hänger på en skör tråd.

Bodö/Glimt går in i slutspelet utvilade efter att inte ha spelat en tävlingsmatch sedan i december. I laget finns kvalitet, vilket man har visat förr i Europa, till att störa ett storlag i rubbning.

Bodö/Glimts chanser är närmare 50%

Steven Bergwijn har varit en av Ajax mer framstående spelare den här säsongen. Han dras med en knäskada och missar åtminstone hemmamötet för Ajax. Den argentinska försvararen Gaston Avila är fortsatt på skadelistan.

Ajax gör bäst i att få ett bra resultat på hemmaplan. I returen åker man till Bodö på bortaplan, där andra stora klubbar har fått sig en chock genom åren. Vi minns bland annat 6-1-segern hemma mot Roma, även det i Conference League.

Med tanke på hur Ajax har sett ut under säsongen och även i perioder på senare tid tror vi inte att man är självklara vinnare av det här mötet. Bodö/Glimt avslutade 2023 med en ligatitel och har kunnat förbereda sig för just den här matchen länge.

När vi får 3x pengarna på att Bodö/Glimt slår ut Ajax, som just nu lever mycket på sitt namn, placerar vi en mindre insats.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 1000 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.