Bild speltips
SPELTIPSÖVER 2,5 MÅL
ODDS1.81
RYGGA SPELET!
SPELSTOPP 21:00, torsdag 15 februari 2024

SPELTIPS INFÖR AC MILAN – RENNES 15/2

FOTBOLLEUROPA LEAGUE
PUBLICERAD 18:54, ONSDAG 14 FEBRUARI 2024

Målsnålt när Milan tar emot Rennes? Icke! Vi tittar istället på överspelet som lockar när man tar lagens resultat på sistone i beaktande.

Milan - Rennes
Start:
Arena:
TV/Stream:
21:00, torsdag 15 februari 2024
San Siro, Milano
TV6, Viaplay

För första gången någonsin drabbar Milan och Rennes samman i något sammanhang. Det blir en match där italienarna troligtvis vill stänga dubbelmötet omgående men där gästerna har visat sig från sin bästa sida på sistone.

Myten om att italienska lag spelar ett taktiskt och defensivt spel ute i Europa är som bortblåst. Istället får vi se klubbar som Inter, Milan och Napoli bjuda upp till dans, både på hemmaplan och bortaplan.

Milan är i slutspel i Europa League efter att ha kommit trea i “Dödens grupp” i Champions League. Man började äventyret med två 0-0-matcher innan laget släppte på gasen och kammade in lite fler poäng.

Det är ett hemmalag som ogärna lägger sig på defensiven. Faktum är att man hemma på San Siro gärna trycker gasen i botten. Ofta med lyckade resultat, även om solen också har sina fläckar.

Tittar vi på Milans 15 senaste matcher har man väldigt ofta gått över den satta mållinan. Det är bara matcher mot Napoli och Sassuolo som har slutat med med 1-0-segrar. Övriga 13 matcher har gått över 2,5 mål.

På lagets fem senaste matcher hittar vi bland annat två matcher där man har gjort minst två mål samt släppt in två mål. Fyra av lagets sex Champions League-matcher slutade med minst tre mål.

I ett slutspel och ett dubbelmöte där man helst undviker en spännande returmatch i Frankrike tror vi att Milan går för att döda mötet på hemmaplan, varav man inte nöjer sig med en uddamålsseger.

På andra sidan har vi Rennes som bland annat bortaslog Sochaux med 6-1 nyligen samt vann mot Lyon med 3-2, även det på resande fot.

Milans offensiv kan säkra spelet

Vi lägger mindre fokus på Rennes och mer på Milan när vi motiverar överspelet i matchen. Milan går väldigt sällan mållösa från en match. Faktum är att man inte har gjort det sedan den 4 november 2023 när Udinese kom på besök.

Till matchen mot Rennes saknar man den långtidsskadade duon Fikayo Tomori och Pierre Kalulu, vilka har varit en anledning till en något mer skakig defensiv. Nu kan man dessutom lägga till Davide Calabri på den listan.

Rennes är inte ofarliga framåt. I gruppspelet under hösten gjorde man 13 mål framåt och har fortsatt visa fin målform under vintern. Man har kapaciteten att få till ett bra resultat mot Milan och kan utnyttja bortfallen i hemmalagets backlinje.

Över 2,5 mål finns till 1.81 hos ComeOn och spelas med gott samvete.

Oddset kan ha ändrats sedan artikeln publicerats
100% UPP TILL 500 KR
Bild för speltips
HÄMTA BONUS
+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.